Sider

mandag 13. desember 2010

Litt rundt omkring en søndag i desember (12.12.10)

Ja da var det klart for hyggelig selskap når man skulle ut og ringmerke litt da, Carsten tok turen til Buskerud for og gi meg en innføring i fargemerking av knoppsvaner. Vi dro først en tur til Vikersund der det var rapportert inn en god del svaner, men der var det ikke så mange igjen, og de som var der viste lite interesse for brød og var svært skeptiske. Så vi tok en liten runde i område og kikket litt, det var en god del fossekall i elva, noe Carsten virket fornøyd med, for en mann som bor i byen er det vel ikke hver dag man opplever det, fossekall i full sang i desember er sjarm.

Vi satte snuten mot Hokksund igjen, der fant vi rundt 50-60 svaner midt mellom Hokksund broen og Hellefossen, når disse så oss og brøde kom de løpende over isen og omtrent ba om og bli ringmerket, målt og veid. Vi satte fargering på 4 stk, og kontrollerte 4 med kikkert, blandt annet den polske svanen som har vært diskutert i tidligere posten i bloggen.Slike fargeringer blir satt på knoppsvanene, disse er lette og lese av for alle.


Et knippe knoppsvaner


Etter en liten økt i Hokksund, satte vi oss i bilen for og få varme, turen gikk til Landfalløya i Drammen, for og se om det var noen svaner der. Det lå tre svaner der, men disse viste ingen interesse for brød, Carsten prøvde seg litt på duene, men de hadde fått nok mat før på dagen. Da dro Carsten ut et ess fra sekken, og jeg stod som en ivrig tilskuer, for og lære. Carsten la ut snaren sin og litt brød, ikke lenge etter satt måkene og spiste, men desverre var første forsøk ikke fult så velykket, men derimot forsøk nummer to, bare noen minutter etter første forsøk, så satt gråmåken i tråden, og Carsten tok rolig til seg fangsten, det var utrolig morsomt og få med seg en ny fangstmetode!


Gråmåken fikk stålring, og en fargering.


Carsten tar noen biometriske mål av fuglen.


Så det var litt om dagen, utrolig hyggelig tur, som vi må ta igjen veldig snart håper jeg!

Dagens resultat:

Knoppsvane 4
Gråmåke 1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar