Sider

fredag 5. april 2013

Lenge siden det har vært noe oppdatering nå:

Nå var det vel tide med en oppdatering igjen, svanene var lenge meget kjedelige, men nå har det løsnet ganske bra, og det er ganske mange svaner i elva nå.

Generelt andre arter har begynt og komme innover nå også, elva begynner og fylles opp med svartbaker, sildemåker, hettemåker, grågjess og kanadagjess.

Grågjess par, Vikersund 01.04.13

Stær flokk, Vikersund 01.04.13

Som sagt har knoppsvanene begynt og like brød igjen, det er alltid stas når man skal prøve å fange dyrene,
det er ikke veldig lett når de ikke kommer på kloss hold kan man si. Det har blitt mye avlesinger også, de flytter ganske bra på seg i områdene Oslo og Akershus, Vestfold, Buskerud og Østfold.

Den svane episoden som er verdt og nevne var en svane vi fikk øye på når vi pakket sammen ved Vikersund 01.04, den hadde en stor fiskekrok i foten og bar preg av dette, den brukte ikke foten, hadde den bare ut til siden, denne skulle jeg ha tak i! Den var ganske ivrig på brød, men ikke ivrig nok, det var bare en ting og gjøre, bli våt, så etter 3-4 steg i vannet mens svanen lå og strakk halsen etter brødbitene i min retning så slo planen ganske bra min vei, vannet var faktisk overraskende varmt. Svanen ble bært på land, kroken satt i selve kjøttet ikke i svømmehuden, den hadde gått tvers mellom, men det var et rent og fint sår, så vi klipte bare av tuppen på kroken og tok resten ut den veien det var kommet inn, satte ringer på fuglen og bar den til vannet igjen, den tok straks i bruk begge føttene og så ganske så fornøyd ut, det var uten tvil mer fart i fuglen. Dagen etterpå ble den observert stående på begge føttene på isen, så det var en episode med godt utfall!

Stygg sak! Vikersund 01.04.13

Samme svanen etter en fjør puss på isen, Vikersund 02.04.13Så ett bilde av en svane vi tok inn, som hadde rimelig stor knopp, testosteronet oser av enkelte svaner nå.

Voksen kar! 01.04.13 KrokstadelvaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar