Sider

tirsdag 21. juni 2011

Siste merkinger:

Ja litt har jo skjedd siden sist. Sjøfugl merkingen er på en måte godt i gang, dog hettemåkene på Bekkeskjæret virker til og ha begynt på nytt, var der en tur i går og det var kun noen få nesten voksne unger, men utrolig mye reir med egg, så det ble ikke lange stunda vi var i land, flere terner hadde også rede med egg samt tre silender. På Saltskjær var det veldig spredd blant stormåkene, det var noen nesten flyvedyktige unger samt veldig mye smått og egg. Kun et ærfugl rede ble funnet, her var det begynt og klekke unger, i fjord var det 10-12 par av disse. Kanadagåsa glimta med sitt fravær i år på hekkefronten, det var et par der, men de så ikke ut til å ha noe rede, men etter og ha sett to par med unger i bukta på Grunnane så kan det vel tyde på at kanadagåsa kanskje har vært på øya tidligere i år.  Storskarvene var kommet langt, tidligere ute enn i fjord, fikk satt ring på tre unger, resten var for høyt opp i trærne.

Var også ute en tur i dag for og prøve meg på svanene, var litt rastløs. Etter og ha reist utover mot Svelvik der jeg har spottet en god del svaner, uten og få tak i en eneste en (de var ikke like mange i dag så klart, typisk), så avsluttet vi like før Svelvik sentrum, her er det noen små flaberg og øyer man kan hoppe fra og til tørrskodd. Et kjapt overblikk med kikkerten viste en tjeld unge som stod og blottet seg, denne måtte jeg jo bare ha tak i, og ikke lenge etter var den i min besittelse, denne fikk fargering og stålring, grunnen til at vi stoppet her var fordi noen dager før hadde jeg oppdaget en liten fiskemåke koloni, med innslag av hettemåke, vi snakker ikke mer enn 4-6 par av fiskemåke og 1-2 par av hettemåke, men allikevel, verdt og få med seg, her var det begynt og bli merkeklare unger, så det får vi komme tilbake til. Det kom svømmende en svanefamilie med 4 unger, disse likte ikke helt familien med kanadagås som var til stede, ble litt små slossing om maten, kanadagjessene var tydelig vandt til og få mat, disse kom ganske nærme, ikke lenge før hadde jeg fått tak på en art jeg ikke hadde merket før, så selv om det ikke ble noen svaner så var det absolutt en bra dag, ikke hver dag man merker tjeld og kanadagås.

Kanadagås unger.

Knoppsvane unger.Karoline med tjeld ungen.
Tjeld ungen, ferdig merket med fargering og stålring, den fargeringen syntes godt. Bra ungen var stor nok til og få fargering også, det øker muligheten betraktlig til og få noe kontroller på den.


Et av trærne på Saltskjær det er storskarv i.

2 kommentarer:

  1. Hei, flotte bilder :-) Skulle gjerne hatt noen opplysninger om ant. hekkende par av storskarv på Saltskjær, men jeg kan sende deg en mail! Anne

    SvarSlett
  2. Hallo, så ikke denne før nå, husker ikke om du hr fått svar på dette?

    SvarSlett