Sider

lørdag 5. februar 2011

04.02.2011:

Da var det duket for ny tur ut, det stod høy spenning til turen, kunne vi klare og få satt på rundt 10 fargeringer idag også? Dagen begynte i Hokksund, der var det labert, kun noen få svaner, enda færre uten fargering, vi fikk tak i en. Når jeg var på vei opp til Hokksund så jeg det lå endel svaner der isen slutter i Nedre Eiker, vi tok turen dit, der kan man trygt si det ble fart på sakene, hele 9 stk ble fargemerket, dette var både helt nye fugler og fugler som hadde stålring, en av disse var en etterlengtet kjenning, en såkalt "polish mute swan", denne ble merket av Carsten Lome ved Landfalløya i Drammen i desember 2008, den er i ettertid sett i Krokstadelva, Hokksund, Vestfossen og Vikersund, ikke uventet, men absolutt artig. Når svanene var trøtte av oss dro vi tilbake til Hokksund, det var mye aktivitet på svanene denne dagen, så vi tenkte det kansje hadde kommet til noen nye, og jaggu hadde det ikke det. Vi fikk fanget inn og fargemeket hele 4 til!

Det ble mye avlesninger av både fargeringer og stålringer denne dagen, det var litt vann over isen ved Landfalløya i Drammen, her lå det en god del svaner, noen av disse hadde fargeringer, som altså var merket i Nedre og Øvre Eiker. Spennende!

Fikk også igjen et gjenfunn av svane, den ble funnet død på isen ved Loesmoen, Øvre Eiker. Den ble merket 07.09.2009 som pullus (unge) ved Holmendammen i Oslo, denne var også en såkalt "polish mute swan", denne hadde vist nok kræsjet i isen, det var ikke åpent vann i nærheten.


Totalt merket:

Knoppsvane 1 ny + 14 fargeringer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar