Sider

fredag 28. januar 2011

Aktivitet den siste tiden:

Har vært dårlig med oppdateringer i det siste, det er ikke dermed sagt det ikke har skjedd noe. Det har faktisk skjedd endel. Når jeg sier det har skjedd endel tenker nok noen av dere at det har blitt gode tall, ja for så vidt kan man ikke klage, bare den 24. januar var jeg ute og lærte opp pappa i og fange og ringmerke svaner, da fikk vi fanget inn 14stk. Ellers har det ikke blitt stort, det er ikke mye fugl og se på fòringen, merkelig nok, det er ikke det at det er fugler i området, det er faktisk tildels veldig mye, men det er kun en og annen kjøttmeis som slår seg ned og henter et frø nå og da.

Så tilbake til svanemerkingen, som sagt ble mandag den 24. veldig bra. Vi var i Vikersund i det solen gikk opp, der fikk vi tak i en svane, denne fikk stålring og fargering.

Så gikk turen videre til Hokksund, der var det ikke like mange svaner som lørdagen føre, men vi fikk tak i noen, etter vi hadde fanget noen ble svanene skeptiske, så vi dro videre mens leken var god. Vi dro videre til Vestfossen, der var det mye sangsvaner som vanlig, fikk nesten tak i en, men takket være en hissig knoppsvane, gikk det toget, men vi fikk tak i en knoppsvane, det ble påsatt fargering og stålring på denne her også. Vi tok turen rundt Mjøndalen for og se etter svaner, så kun en, masse is ødelegger. Vel tilbake i Hokksund begynte ting virkelig og skje, den ene svanen ble merket etter den andre, samtidig som vi leste av endel.

Til slutt gikk pappa tom for stålringer og jeg måtte ta over både stålring påsetting og fargering, etter en stund gikk vi tom for brød. Da hadde vi alt i alt fått tak i 14 svaner på hele turen, 11 av disse i Hokksund!


Sist merket:

Knoppsvane 7 nye + 20 monterte fargeringer

Kjøttmeis 2

Blåmeis 1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar