Sider

fredag 2. april 2010

Siste nytt (02.04.10):

Ja da var det på tide og ringmerke litt igjen, turen gikk til det faste stedet ved Drammenselva`s bredder, der stod knoppsvanene i kø, vi fikk fanget 3 stykker før det begynte og øse ned fra himmelen!


Her har vi grågåsa som vi kontrollerte.

Grågåsa som vi snakket om i tidligere post som var ringmerket, men som vi ikke fikk kontrollert var der idag også, jaggu fikk vi ikke lest av ringen, den viser det seg at er ringmerket på Østensjøvannet som 2k+ i 2008!

Av andre kontroller fant vi igjen den polske svanen som det står et innlegg om tidligere på bloggen, den befinner seg nå i Vestfossenelva.

Resultat for dagen:

Knoppsvane 3

- Kontrollert 1 grågås og en knoppsvane

Fuglefronten:
Så litt nytt på observasjonsfronten, hettemåkene har kommet for fult, samt fiskemåker. Hadde en musvåk over Mjøndalen sentrum idag, linerlene har begynt og komme.

En sangsvane som har vært fast innslag i Fiskumvannet, var i Vestfossenelva idag, denne har ring og skulle vært spennende og få lest av. Den har ødelagt vinge, trolig etter kraftledning (se bilde), denne er ikke flyvedyktig lenger og holder seg derfor der det er åpent vann ved Fiskumvannet og Vestfossenelva.Tuppen på vingen ser svidd ut...


Et bilde av hettemåken til slutt...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar